Deeleconomie: spullen lenen van vreemden, durf jij het?

exc-582ae50c5016e1e43d9ac00d

Scroll this

Je kent het wel, je leent iets uit en je krijgt het kapot terug met het berichtje: ‘sorry’. Erg vervelend, maar als je iets leent en je maakt het stuk en je moet het teruggeven is het misschien nog wel vervelender. Het is een issue in de huidige deeleconomie, maar er is een oplossing.

Op het eerste gezicht klinkt het allemaal geweldig, zo’n deeleconomie. Degene die iets voor korte tijd nodig heeft kan uit de brand geholpen worden door iemand die het product voor korte tijd kan missen. Zo wordt er optimaal gebruik gemaakt van bijvoorbeeld een boormachine die normaal maar ligt te verstoffen in de schuur, of een boot die langs de kade stilligt.

Maar dan blijft het nog steeds de vraag of je het wel aandurft om te lenen. Gaat het kapot, dan heb je toch een probleem. Dat is precies waar Leentje zich zorgen om maakt en daarom durft ze ook eigenlijk niet te lenen zoals je ziet in onderstaand filmpje van Centraal Beheer. Deze is natuurlijk gemaakt om aan te geven dat lenen veilig en zonder zorgen kan met de hulp van het bedrijf.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *