Healthy AF: Heb jij een dad-bod? Dan leef je langer en ben je aantrekkelijker volgens de wetenschap

exc-581a350d5016e1193907ef2a

Scroll this

Goed nieuws voor alle mannen die (nog) geen six-pack of afgetraind lichaam hebben: je leeft langer en valt meer in de smaak bij de dames! Tenminste, als we Yale University anthropologie professor Richard Bribiescas mogen geloven.

Laat ik maar gelijk beginnen met de juichende vetkleppen: dit geldt niet voor jullie. De gasten die dit lezen die morbide overgewicht hebben, of hun gereedschap niet meer kunnen zien hangen, die gaan waarschijnlijk eerder dood dan zowel de afgetrainde en dad-bod gasten. Ook zijn jullie niet aantrekkelijk voor de dames. Hoog tijd om er wat actie te ondernemen. Loopschoenen aan en gaan!

Volgens het onderzoek van de beste professor heeft het lichtelijk vette lichaam van een man best wat voordelen. Zo heeft dit lichaam doorgaans een beter afweersysteem, heeft het minder last van prostaatkanker en hartaanvallen en is het, vreemd genoeg, aantrekkelijker in de ogen van de dames. Dat laatste komt vermoedelijk door dat de ietwat dikkige man vaak een loyale man en een betere vader is. Ook heeft hij blijkbaar minder de behoefte om te zien hoe groen het gras bij de buurvrouw is. 

De dad-bod is overigens een resultaat van de verlaagde hoeveelheid testosteron in het mannelijk lichaam. Dit gebeurt bij elke kerel van eind twintig. Het zorgt ervoor dat de hoeveelheid vet toeneemt, terwijl de spieren waar je uren voor getraind hebt, zullen afnemen. Het lichaam doet dit vermoedelijk om naar een soort overlevingsstand te gaan. Het is dan de bedoeling om zo lang mogelijk te overleven terwijl er goed voor het nageslacht gezorgd kan worden. 

Volgens Bribiescas worden wij mannen dus ook tegen de verkeerde standaarden gehouden. Niet alleen de dames voelen zich verplicht om op supermodellen te lijken omdat de media ze dat aanpraat. Mannen hebben volgens hem datzelfde idee alleen dan met de James Bond-achtige helden. Maar nu je weet dat niet James Bond de aantrekkelijke of gezonde kerel is, maar de dude van begin 30 die al in jaren geen sportschool meer van binnen heeft gezien het wint op elk front, kun je lekker zonder schuldgevoel dat biertje drinken en die burger eten.

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *