Deze kerst stuur je een kerstwens naar een dakloze via sms/whatsapp

exc-58582a859f7456737a513647

Scroll this

Je zou het misschien niet zeggen, maar de makkelijkste manier om een dakloze te bereiken is via een sms. En ja, veel dakloze mensen hebben tegenwoordig gewoon een mobiel. Een kerstwens toesturen kan dus simpel, maar er is een veel belangrijkere reden waarom je een smsje moet sturen.

Niet alleen omdat het de dakloze een hart onder de riem kan steken, kun je ze een smsje sturen, want er zit meer achter dan een simpele kerstwens. Dit smsje wordt namelijk verspreid door een speciaal platform, Street Messenger genaamd, waarmee daklozen gewaarschuwd en geholpen kunnen worden, De meldingen die via Street Messenger verstuurd worden zijn o.a. de openingstijden van de opvang, extra bedden tijdens de vrieskou of een gratis maaltijd, maar ook mooie en motiverende berichtjes. De dienst is een initiatief van de Vodafone Foundation in samenwerking met het Leger des Heils en het Straatpastoraat van de Protestantse Diaconie in Amsterdam.

En juist omdat er steeds meer daklozen bij zijn gekomen, is het belangrijk om aandacht te geven aan dit platform. En door het sturen van een smsje of appje doe je precies dat. Het creëert aandacht onder de doelgroep die het het hardst nodig heeft. Dus het is niet een simpele kerstwens die je stuurt, je verbetert iemands leven ermee. 

Smsen of whatsappen kan naar het speciale nummer 06-25 12 2016. 

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *