Hoe vet: speel SNES games in je browser!

Scroll this

Dat internet, dat wordt nog eens heel groot. Zeker met sites waarop je retro games rechtstreeks vanuit de browser kunt herbeleven. Snesfun is precies dat.

Weet je nog dat je ouders je waarschuwden voor vierkante ogen omdat je zoveel spelletjes zat te spelen. Zoveel dat zelfs de cartridges van je SNES af en toe schoongeblazen moesten worden om te kunnen functioneren. Zoveel dat zelfs Donkey Kong af en toe aangaf dat hij even genoeg bananen had verzameld. Die tijd die komt gewoon weer terug, want we hebben een site gevonden die vol staat met honderden oude spelletjes die je vroeger speelde op je grijze console: Snesfun.

Website

Mocht je nou speciale herinneringen hebben bij een bepaald level van een bepaalde game, dan hoef je er niet helemaal naartoe te spelen. Want voor luie flikkers als jij heeft de site ook een flinke lading savegames. Die kun je gebruiken om de game gelijk helemaal te unlocken. En was je vergeten dat sommige retro games best moeilijk kunnen zijn, dan is er speciaal voor jou ook een sectie met cheats. Dan is alles ineens een stuk makkelijker.

Wat het geheel afmaakt is dat je geen van de oude games hoeft te installeren. Je hoeft geen emulator of ROMS te downloaden, en je hoeft geen speciale hardware aan te schaffen. Snesfun draait games gewoon rechtstreeks vanuit de browser. Dat houdt in dat je tijdens je lunchpauze een leveltje Sonic the Hedgehog kunt spelen.

Dus waar wacht je nog op? Ga eens heel snel je vrije uren verspelen op snesfun.com

Snesfun site

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.