Door dit bier te drinken maak je de wereld een beetje beter

exc-5a094f0c71c10b6a453f0bc8

Scroll naar beneden

Nee, nee, dit is echt geen grap. De ooit kleine brouwerij BrewDog heeft namelijk het “Make Earth Great Again” bier op de markt gezet. Door deze te drinken wordt de wereld een beetje mooier. En daarbij doel ik niet op het feit dat een beetje alcohol alles een beetje mooier maakt dan dat het is. 

BrewDog probeert met hun nieuwe bier klimaatsverandering weer terug op de politieke agenda te krijgen. Ze hebben dan ook een hele doos vol naar het Witte Huis gestuurd in de hoop dat er bij meneer Trump een lichtje gaat branden. Al gok ik dat de flessen eerder door de Oval Office vliegen als hij het etiket ziet waarop hij als mech het opneemt tegen een ijsbeer.

Maar goed, als je BrewDog een beetje kent, dan brouwen ze niet zomaar een biertje, geven deze een naam en proberen er een statement mee te maken. Nee, er komt een stuk meer bij kijken dan dat. Zo zijn de ingrediënten voor deze saison pale ale afkomstig van de plekken op de aarde waar klimaatsverandering het meeste impact heeft gehad. Het water is bijvoorbeeld afkomstig van gesmolten ijs van de poolkappen en zijn de Kruipbraam bessen (cloudberries) afkomstig uit antartica. Ook hebben de mannen het bier op een warmere temperatuur laten vergisten om de opwarming van de aarde te weerspiegelen.

Doordat alle opbrengst van “Make Earth Great Again” over te maken naar het goede doel 10:10, zorgt BrewDog ervoor dat de wereld ook daadwerkelijk beter wordt door het drinken van dit bier. Ik heb de mijne al besteld. Jij kunt de jouwe hier bestellen.

Oh, en mocht je achter de missie van BrewDog staan, dan kun je ook investeren in het bedrijf en daarmee wat leuke extraatjes unlocken en Equity Punk worden. Zeg dan ook even dat ik je gestuurd hebt door code R128032 in te vullen. Met een beetje mazzel krijg je nog een gratis bier erbij ook! Aanmelden doe je op de site van BrewDog.