Hoe haalt de Tesla Roadster in godsnaam 0-100km/u in 1,9 seconden?

exc-5a16d47e0d92971bbc71adc1

Scroll this

Nu we allemaal een beetje zijn bijgekomen van de overload aan recordbrekende cijfers van Tesla van vorige week, is het hoog tijd om eens verder te kijken naar die claims. Want dat zijn het nu nog: claims. Er zijn nog geen bewijzen, maar er is al wel onderzocht of de claims uberhaupt waarheid KUNNEN bevatten.

En voordat ik hier in allerlei wiskundige formules en dat soort dingen verzand, wil ik het heel simpel houden. Met banden die op dit moment straatlegaal zijn, is het blijkbaar onmogelijk om, met wat voor power dan ook, onder de 2 seconden op de 100km/u te zitten. Er is simpelweg niet genoeg grip voor. Dus daar heb je al het eerste vraagteken bij de belangrijkste Tesla Roadster claim.

Nu zijn er nog wat meer issues met de cijfers zoals de 10.000Nm die genoemd wordt. Leuk, maar bevat absoluut 0,0% waarde zonder dat de we de PK’s van de Roadster weten. De meneer van Engineering Explained kan alle cijfers en claims mooi relativeren in iets minder dan 13 minuten. Zeker de tijd waard als je meer wilt weten over het meten van 0-100 tijden en de mogelijkheden die er voor de Roadster zijn.