Star Wars The Last Jedi leuk voor jong, niet voor fans

exc-5a37e24e8165f5e58ab59585

Scroll naar beneden

Op mijn achtste jaar zag ik Star Wars IV: A New Hope. Sindsdien ben ik fan en kan ik de eerste trilogie meepraten. The Last Jedi is niet voor mensen als ik. Het is voor de Star Wars fan van morgen. In The Force Awakens werd al afscheid genomen van oud gediende Han Solo maar nu wordt er veelal een loopje genomen met de logica van het epos.

De nieuwe generatie Star Wars fans zullen blij zijn. De nieuwe helden zijn actief en doen allemaal stoere dingen in kleurrijke decors vol leuke wezentjes. Er zijn flitsende gevechten en grote ontploffingen. Maar die oude fans, die zitten vol ergernis te kijken. Dit kan niet, dat is al gedaan en vooral: dit is niet Luke Skywalker.

Hoe het nu verder moet weet ik eerlijk gezegd niet. Toen The Force Awakens uit kwam was ik enthousiast, ik ben fan van Rogue One maar was bang voor deze Last Jedi. Een film vol vermaak met de mooiste effecten die je maar kunt kopen. Maar ergens bespeur je waar Disney naar toe wil met Star Wars en de conclusie lijkt dat dat niet langer mijn Star Wars is.