The Autopsy of Jane Doe spannender dan gedacht

exc-58a2c2bef7e0abbb0fd162f0

Scroll naar beneden

Na het zien van strontvervelende ‘horror’ films als Blair Witch en Morgan is The Autopsy of Jane Doe een verademing. De film draait om een vader en zoon die een lokaal mortuarium runnen en zodoende ook de autopsies doen voor de lokale sheriff. Niet spannend tot dat die zelfde orde bewaker een Jane Doe aflevert. Wat begint als een standaard onderzoek wordt stapje voor stapje vreemder en griezeliger.

Oude rot Brian Cox en jonkie Emily Hirsch doen het prima als vader en zoon. De film heeft een mate van goorheid maar niet zoals je die door de strot geduwd krijgt in de vele Sawachtige films waarin het lijden van mensen centraal staat. Het is tamelijk acute autopsie waardoor je soms even zal moeten slikken. Het griezelige zit hem echter meer in de sterke opbouw van de spanning die goed wordt uitgewerkt.

Dat er hier en daar wat gemakkelijk over bepaalde zaken wordt heen gestapt zul je de filmmaker vergeven. Misschien het sterkste van deze old skool horror is dat hij niet alles uitlegt waardoor je met vragen blijft zitten die nog wel even door je hoofd zullen spoken.