Offroaden in extreme luxe met de Mercedes-Benz G650 Maybach Landaulet

exc-58a4b25fbf629a39ae41dfda

Scroll this

Mercedes-Benz maakt al vele jaren de G-klasse die door velen gezien wordt als een van de beste offroad wagens ooit gemaakt. Het is niet voor niets dat hij bij vele strijdkrachten gebruikt wordt. Hoog tijd voor de Duitse autobouwer om er een extreem luxe versie van te maken. Het resultaat is de G650 Maybach Landaulet.

De G-klasse staat bijna een halve meter boven de grond en biedt ruimte voor vier passagiers. De achterste twee hebben het meeste luxe tot hun beschikking. Zij mogen ook van de open lucht genieten en kunnen de mensen voorin buitensluiten door een glazenafscheiding die op commando ondoorzichtig gemaakt kan worden. De stoelen van de mensen achterin komen vrijwel rechtstreeks uit de S-klasse en hebben natuurlijk een massagestand die aanvoelt als een Hot Stone massage. En vanzelfsprekend wordt het gehele interieur in de meest luxe soorten leer en in elke gewenste kleur geleverd. 

Belangrijk is de aandrijving, want hoe luxe je ook zit, vast zitten in de blubber wilt niemand. Daarom heeft de Maybach meer dan voldoende power meegekregen dankzij de AMG V12 met twee turbo’s. De 650pk en 1000Nm die daaruit voortkomen, worden allemaal doorgestuurd naar de vier wielen dankzij het 4-Matic systeem.

De Mercedes-Benz G650 Maybach Landaulet wordt vanaf het najaar geleverd en zal officieel geïntroduceerd worden op de Geneva Motorshow 2017 in maart. Er zullen er maar 99 geproduceerd worden.