McLaren: een documentaire over het leven van de man achter het merk

exc-58ac3adc8419c25e73c6e716

Scroll naar beneden

Bruce McLaren begon ooit als simpele monteur met een drive. Hij zag waar het met auto’s fout ging en verbeterde dit, zelfs als men zei dat dit absoluut onmogelijk was. Hij wilde altijd sneller en beter en wist dat te behalen. Die legendarische drive heeft het merk McLaren op de kaart gezet.

Bruce bewees zichzelf al snel op het circuit als een coureur met talent. Hij heeft zelfs meegereden in de koningsklasse. Maar echte naam maakte hij toen hij baas was van zijn eigen McLaren F1 team. Hierbij leidde hij niet alleen het team, maar testte hij de auto’s en paste hij ze waar nodig aan.

Op 2 juni 1970 sloeg het noodlot toe. Bruce was een Can Am wagen aan het testen op het Goodwood circuit. Op hoge snelheid raakte de auto instabiel en verloor Bruce controle. Hij slipte van de baan en kwam tot stilstand tegen een bunker. Bruce is 32 jaar geworden.

Zijn hele levensverhaal wordt nu uitgebracht als documentaire genaamd McLaren. Wanneer we naar de bioscoop kunnen om dit pareltje te zien, is helaas nog niet duidelijk.