Stylish AF: voorjaarstrends

exc-58cae201893fc0a6aa1220b1

Scroll naar beneden

De temperaturen stijgen gelukkig alweer wat en het zonnetje laat zich ook weer zien. Spring is coming! Daarom heb ik 5 belangrijke voorjaarstrends voor je verzameld.

Atletisch

De trend die er altijd wel is, maar deze lente weer eens extra goed naar voren komt is sportswear. Ga op zoek naar een sportieve outfit want dit mag weer helemaal! Er zijn comfortabele stoffen gespot met mooie (witte of zwarte) sneakers en vergeet het korte bomberjasje niet. Deze maakt je sportieve outfit af. Nog beter is simpelweg een heel trainingspak. Ja, ook dat mag deze lente weer!

Grafisch

Prints, prints, en nog meer prints. Dit voorjaar is er vooral aandacht voor grafische prints en ook het wel bekende ‘tourist’shirt, maakt zijn comeback. Om over de zomer in Hawaii shirts nog maar te zwijgen (die bewaar ik voor later). Gaat een Hawaii-achtig overhemd te ver voor je? Ga dan voor een army look. Camouflage is dit voorjaar ook weer een dingetje!

Pastel

Eerst een belangrijke vraag: kan je dit wel hebben? Pastel tinten zijn hot aankomend seizoen. Echter is het wel lastig voor de gemiddelde Nederlandse man om deze kleurtjes te dragen. Gelukkig is niets onmogelijk! Pastels waar je aan kunt denken zijn bijvoorbeeld zacht oranje, babyblauw, mintgroen en gebroken wit. Maar neem voor deze items even de tijd en laat je vooral goed adviseren over deze kleuren! Verkeerd gematched kunnen ze je gezicht flets laten lijken waardoor je bleek overkomt. Dat wil je niet. Draag pastels met een jeans overhemd, of donkerblauwe blazer. Dit omdat het overhemd of de blazer vanaf je gezicht het eerst in het blikveld valt. Dat breekt het grote pastel vlak.

Workwear

Een stoere, goede jeans met basic t-shirt en daarover een nonchalant, los overhemd, of dun vestje. De worker look is helemaal hot! Durf jij het aan om de kleuren om te draaien en een gekleurde broek te kiezen in plaats van een gekleurd overhemd? Ga dan voor army green. Denk bijvoorbeeld aan een groene broek met jeans overhemd, of andersom natuurlijk! Ook cargo pants mogen weer.

Stripes

Simpel als het is, streepjes doen het elk voorjaar weer goed. Deze trend is een blijvertje en zie je zo nu en dan weer eens een seizoen of twee voorbij komen. Een shirt met een streep maakt je basis outfit net even wat frisser en je hoeft geen daredevil te zijn om een streepjes shirt aan te trekken. Het rood met wit gestreepte shirt heeft wel een hoog “Where’s Wally” gehalte maar dit mag de pret niet drukken! Let wel op want in een streepjes shirt lijk je dikker. Horizontale strepen doen dat nu eenmaal. Ben je al wat stevig van jezelf of heb je een buikje te verdoezelen, draag dan over je gestreepte shirt een open overhemd, effen colbert, jeans jasje, biker jacket, of een bomber. Als er iets overheen zit, verdoezel je het effect van de streep namelijk zonder dat het saai word. 

Zoals je dus al leest, de mogelijkheden zijn eindeloos! Hopelijk heb ik je weer geïnspireerd voor aankomend seizoen!

Tosca is de vaste style advisor voor Nitch.nl. De 28-jarige jonge dame heeft er ondertussen al meer dan 6 jaar op zitten in de modewereld. Ze heeft zich daarbinnen vooral gespecialiseerd in de jeans. Ze geeft haar klanten en de lezers van deze site graag advies omdat iedereen eruit kan zien als David Beckham. Je kunt haar vinden op Instagram