Hebben: Ford Bronco San Francisco V8

exc-58cbb5e2197aea75e276a005

Scroll naar beneden

Enkele jaren terug heb ik zelf de kans gehad om een Ford Bronco uit 1974 te kopen. Deze kans heb ik toen niet gegrepen. Ik koos ervoor om een BMW te kopen. Op het moment dat ik deze compleet opnieuw opgebouwde Bronco tegen kwam, deed die keuze achteraf toch wel een beetje pijn.  

Goed, ik zal toegeven dat de Bronco die ik op Marktplaats gezien had er lang niet zo vet uit zag als deze versie. Sterker nog, de Marktplaats Bronco zat vol met roest, had vier versnellingen en te weinig pk’s uit een te grote motor. Deze gerestaureerde versie heeft geen roest,  een hagelnieuwe Ford 5.0 Coyote V8 Crate motor die er meer dan 500pk’s uit pompt en heeft een versnellingsbak met welgeteld vijf versnellingen. 

En daar houdt het niet op want eigenlijk is zo’n beetje alles aan de truck vernieuwd op de body na. Nieuwe Willwood remmen, Billstein schokdempers, en heb ik die vette V8 al genoemd? Ook het interieur heeft een upgrade gekregen. Onderdelen die naar de 21-ste eeuw gefacelift kont worden, zijn ge-upgrade en wat klassiek moet ogen, is opnieuw klassiek gemaakt. Ja, dat lees je goed, het is nieuw gemaakt, maar oogt alsof het niet nieuw is.  

De reden dat deze belachelijk toffe Bronco zo tof is geworden is dat de maker zijn perfecte Bronco wilde maken en daar geen consessies op wilde doen. Hij wilde de mogelijkheid hebben om er dagelijks mee op pad te kunnen zonder dat hij bang hoefde te zijn voor het feit dat de truck er op elk willekeurig moment mee kon stoppen. Daarbij moest hij ook van alle hedendaagse gemakken voorzien zijn. Ik denk dat het hem prima gelukt is. Het enige puntje dat ik kan vinden is de prijs. De maker vroeg er anderhalve ton voor. Dat is wel erg veel geld voor een oude nieuwe truck. Maar dat is mijn mening. Een die niet gedeeld wordt met iedereen want de San Francisco is al verkocht.