Positiviteit, het is maar een idee…

exc-58d035a26a4963e4a93f370f

Scroll this

Kijk het nieuws, of doe een rondje Twitter en je hebt het idee dat de wereld in de fik staat, dat er niets positiefs meer gebeurt. Er is alleen maar dood, verderf, oorlog en katten die vast zitten in bomen. En erger nog: er zijn tegenwoordig mensen vallen over de kleinste dingen. Ze vinden het dan ook gelijk nodig om hier een hele movement over te starten. “Deze paperclips kunnen maar twee papiertjes vasthouden, daar betaal ik teveel voor. Boycotten dat fascistische bedrijf!” 

Iedereen kan zich tegenwoordig overal mee bemoeien en vindt het ook nodig om hierbij hun mening te geven. Dit zou geen probleem moeten zijn als er ook een beetje positief gereageerd zou worden, maar dat is niet het geval. Alles is kut en het wordt er ook niet beter op. Tenminste, dat moeten we geloven als we de nieuwsberichten en de reacties erop mogen geloven. Klik voor de grap maar eens een berichtje op RTLnieuws.nl open. Lees het en lees daarna ook de reacties. Na drie berichtjes heb je gegarandeerd zin om je polsen door te knagen omdat je debiel wordt van de hoeveelheid haar die mensen daar spuien en daardoor de zin van het leven niet meer ziet. 

En dan vraag ik me af waarom al die mensen zo negatief zijn. En belangrijker nog: waarom ze hun ongezouten mening op internet gooien. Is dat nodig? Voegt het nu echt iets toe?

Laat ik het anders zeggen: ik heb bar weinig om over te klagen en ik denk dat jij, als je er goed over nadenkt, dat ook hebt. Je hoeft je niet met andermans zaken te bemoeien die je niets aangaan en het is niet altijd nodig om je mening bij iedereen ongevraagd op te leggen. Ook hoef je je niet overal druk om te maken of jezelf aangesproken voelen door een Tweet die niet eens specifiek aan jou gericht is. Niet alleen is het slecht voor je bloeddruk, ook die kloppende ader op je voorhoofd staat je echt niet goed. Maar het ergste is nog dat niemand beter wordt van dit gedrag. Het voegt helemaal niets toe.

Dus misschien wordt het een keertje tijd dat we drie seconden nadenken voordat we als volleerde toetsenbordterroristen onze meningen op het internet gooien. Misschien is het verstandig om even na te denken wat een Facebook post, Tweet of reactie toevoegt? En misschien, heel misschien is het wel een keertje leuk om iets positiefs te delen met mensen in plaats van het feit dat jij vindt dat Blanke Vla toch echt racistisch is. Het is maar een idee…