A Monster Calls is een kinderfilm ongeschikt is voor kinderen

exc-58d2290e6b8f5bdf9d940e90

Scroll naar beneden

Een film over een jongetje dat op het punt staat om zijn moeder te verliezen aan kanker en zo gedwongen wordt om bij zijn oma te gaan wonen. Hoe boeiend kan dat zijn? Nou dat zal je nog verbazen. Het kereltje zoekt troost bij ‘het monster’ dat een boom op de begraafplaats is vlakbij zijn huis. Het monster vertelt hem drie verhalen en wil er vervolgens zelf een van de jongen horen.

Er ontstaat een vreemde mix van woede en verdriet die de jongen uit op zijn omgeving, de bijna kinderlijke verhalen en dito animaties en het monster die een neef van de lopende bomen uit Lord of the Rings lijkt. Maar het werkt. Het einde is vanzelfsprekend een ware tearjerker, maar ook dat is gepast.

En ook de cast stelt niet teleur. Felicity Jones (Star Wars: Roque One, Inferno) als de stervende moeder, Sigourney Weaver (Alien) als de oma en Liam Neeson als de stem van het monster, slagen allen in hun missie de film naar bovengemiddelde hoogte te brengen. A Monster Calls is niet voor iedereen maar stelt zeker niet teleur.