Nocturnal Animals: een beetje vreemd maar wel lekker

exc-58ebc6a9b3db2b2c303b8787

Scroll naar beneden

Wanneer Nocturnal Animals begint waan je jezelf in een David Lynch film. Hoewel dat gevoel nooit helemaal weggaat, is de film nergens zo bizar en vervreemdend als het werk van deze excentrieke regisseur. Amy Adams, ja daar is deze kampioene weer, speelt Susan en heeft een moderne kunstgalerie. Ze is alles behalve gelukkig. Haar man geeft alleen maar om succes en lijkt weinig gevoelens meer te koesteren voor haar. Dan valt uit het niets het boek van Susans ex man Edward op de mat.

Wat volgt is een drieluik van huidige tijd, verleden tijd en het boek van Edward. Natuurlijk overlappen de drie uiteindelijk, maar of deze het beoogde einde leveren is vooral aan de kijker. Nocturnal Animals is vaak beklemmend en neemt zijn tijd om haar verhaal te vertellen. Nergens ben je als kijker echter verveeld. Alles wordt fraai in beeld gebracht en het verhaal weet je bij de strot te grijpen. Je wilt weten hoe het eindigt.

Naast Amy Adams is er Jake Gyllenhaal maar ook Michael Shannon als grumpy Sheriff. Een meesterlijke rol. Alles wat ik verder vertel over Nocturnal Animals zou teveel een spoiler zijn. Een aanrader onder de noemer: een beetje vreemd maar wel lekker.