Een droom die uitkomt: custom Toyota FJ40 Land Cruiser

exc-58f74b29bebafbf3425c4582

Scroll this

Bij FJ Company kreeg men de opdracht om een kinderdroom te verwezenlijken. De opdrachtgever had vroeger een favoriet speelgoedautootje in de vorm van een Toyota FJ40 Land Cruiser en het was hoog tijd om deze eens in het echt na te maken. Dromen kunnen dus echt uitkomen!

Er was alleen een eis: de auto moest geschikt zijn voor dagelijks gebruik. Nu staat Toyota bekend als betrouwbaar merk, maar als je een niet optimale, standaard FJ40 uit 1972 krijgt aangeleverd heb je flink uitdaging. En daarbij kwam ook nog dat aangeleverde bak helemaal niet leek op de Tonka truck die de opdrachtgever in zijn jeugd had. Daarom werden er gelijk spijkers met koppen geslagen en werd deze Toyota compleet gestript en van de grond af gerestaureerd. Ook het motorblok kreeg een complete revisie. Een monsterklus, maar het was het zeker waard. Niet alleen oogt de auto nu als nieuw, hij rijdt ook als nieuw.

Samen met de cliënt werden details en accessoires uitgezocht en kreeg de vierwieler een door hot rods geïnspireerde fel oranje metallic kleur. Een hele mooie keuze als je het mij vraagt. Daarnaast werden er Mickey Thompson velgen, Cooper Discoverer A/T3 banden, stuurbekrachtiging, 5 versnellingen, Raptor bed liner, een marine-grade audio system, Vintage Air A/C, verwarmde Corbeau sportstoelen, een jerry can in de kleur van de body, een custom soft top en een flesopener op de voorbumper (ja echt!) geïnstalleerd.

Het resultaat is de droomwagen van de eigenaar en wellicht ook een auto die je in jouw dromen ziet rond rijden.

Meer informatie