Passengers: een lach, een traan en veel spektakel

exc-58f7294af5e2314662f6742d

Scroll naar beneden

Het zal je maar gebeuren: je zit ingevroren aan boord van een ruimteschip om ergens anders in het universum opnieuw te beginnen en dan wordt je 90 jaar te vroeg ontdooid. Daar zit je dan in het enorme gevaarte in je uppie, wat doe je dan? Dat is in essentie de vraag die al vrij vroeg wordt gesteld in Passengers.

In deze science fiction/rampenfilm/romcom zien we 2 van Hollywood’s hotste acteurs namelijk Chris Pratt die je moet kennen als Guardians of the Galaxy’s Starlord en Jennifer Lawrence die je ongetwijfeld kent als Katniss Everdeen uit de Hunger Games saga. Omdat de film voornamelijk om deze 2 te vroeg ontwaakte passagiers draait is de verdere cast minimaal. Wel mag Michael Sheen nog even genoemd worden als robot barkeeper in een zeer grappige rol.

De film is een mix van de eerder genoemde genres en weet die vaak prima te combineren. Het einde laat zich raden maar of dat heel erg is moet de individuele kijker maar uitmaken. Het levert in ieder geval een film op met een lach, een traan en veel spektakel en wie heeft daar zo nu en dan niet even zin in?