De Cobalt Storm is eigenlijk een Harley Davidson Sportster

exc-5900daef6b8f5bc5bcbebb55

Scroll naar beneden

Een motor met tijdloze styling en een die zich geen reet aantrekt van de trends van vandaag. Een minimalistische motor waar je het liefst steeds langer en langer op rijdt omdat hij er zo uitnodigend uitziet. Een Harley waarop je zelfs off-road zal gaan, simpelweg omdat het kan. Dat is Cobalt Storm van JSK Motor Co volgens JSK Motor Co.

Nu staat een Cafe Racer niet bekend om zijn comfortable zithouding en staat een Tracker niet bekend om zijn power. Een motor die je graag wilt rijden heeft idealiter een fijne zitpositie en een goede hoeveelheid power. Daarom Heeft JSK gekozen voor de wat meer rechtop zittende zitpositie van een Tracker, maar de power en styling van een Cafe Racer. Tel daarbij wat genopte banden op en je kunt zelfs een beetje off-roaden.

Klinkt simpel en is het het op zich ook, maar er gebeurt zoveel meer op deze bike dan dat het eerste aanzicht doet geloven. “Een JSK motor moet beter rijden dan een standaard model, pas daarna kunnen we eens gaan kijken naar de looks,” zegt Samuel Kao, de oprichter van het merk. Daarom hebben ze de vering getweaked, een Custom Gears racing schokdemper geïnstalleerd, zelfontworpen kroonplaten gemaakt waarin een Showa voorvork is gezet en een achterbrug van een Ducati 916 gebruikt. Daarmee moet de Cobalt een stuk beter sturen dan een standaard Sportster. 

Tijd om het te hebben over de looks want daar gebeurt ook meer dan dat je zou denken. Kijk maar eens naar de tank. Ziet er uit als een standaard tank toch? Fout. Binnenin zitten namelijk twee compartimenten. In de rechterhelft kan benzine gegoten worden, in de linkerhelft bevindt zich alle electronica. Hier vind je bijvoorbeeld een Motogadget M-unit en M-button. De accu is vervangen door een veel kleinere RCE lithium-ion batterij die toch krachtig genoeg is voor een stabiele stroom aan elektriciteit om de de stevige V-Rod te starten. Ook deze zit in de tank.

Volgens Kao is het idee achter de Cobalt Storm om klassieke smaak te laten zien, maar deze te combineren met moderne elementen en nieuwe technologieën. “We hebben het geluk dat we leven in een tijd met een flinke lading aan nieuwe tools en technieken die er vroeger niet waren. De Cobalt Storm combineert de cafe racer bike feel met wat tracker invloeden zodat deze veel verder bereden kan worden. En als je het stuur en de banden veranderd, dan is het ineens een cafe racer waarmee je de klinkers uit de straat trekt.”