Simpel en efficiënt: 1967 Ford Bronco Half Cab

exc-590042e7c149d3cb91cd8b75

Scroll naar beneden

Dit is een Ford Bronco die je of nog nooit eerder gezien hebt, of waar je er sowieso niet heel veel van zult zien. In 1967 rolden er namelijk maar 2.602 Half Cab Bronco’s van de band in Amerika. Niet veel, maar volgens Ford kozen mensen in die tijd vooral voor “volwaardige” Bronco’s en niet de Sport Utility Pickup zoals Half Cab eigenlijk officieel heette. Dat maakt dat de Half Cab een zeldzame verschijning is geworden.

Een Half Cab, mits in goede staat, kan ook flink wat cash kan opleveren. Deze versie is voor de verkoop even onder handen genomen, maar daarbij voornamelijk origineel gehouden. Zo rolt hij nog steeds op kracht van de standaard, maar gedeeltelijk gereviseerde 170Cl motor (3,9 liter zes-in-lijn – 150pk) en stuurt hij de power door een handgeschakelde versnellingsbak met drie versnellingen, naar alle vier de wielen. Alles is schoongemaakt en de originele Holly Green kleur is opnieuw opgebracht.

Wat niet standaard meer is, is de roll bar die door de dealer onlangs is geïnstalleerd. Deze geeft de bestuurder een wat veiliger gevoel als hij de Bronco mee de bergen in neemt. Tijdens dat tripje moet hij dan wel oppassen voor de chromen bumpers. Ze zijn mooi en voegen een hoop toe aan de look van het kekke karretje, maar een krasje erop is toch minder prettig. Als laatste zijn er nog vier nieuwe banden onder geplaatst. Die uit 1967 konden echt niet meer.

Kopen kan op een autoveiling in de USA, maar dan moet je wel zo’n 40.000-50.000 dollar meebrengen. Voor die prijs krijg je niet alleen de auto, maar ook het originele aankoopfactuur en, heel handig, de originele gebruikershandleiding.