De gitzwarte 1969 Chevrolet Camaro door Timeless Kustoms

exc-590341bda5790a0fc5f6ce91

Scroll this

Een V8, veel herrie, veel power, nog meer rook en heel hard gaan in een rechte lijn. Tel daarbij hele vette looks op en je hebt de monsterlijke Camaro uit de garage van Timeless Kustoms. Een pure klassieker die naar 2017 is geholpen met een schamele 750pk onder de motorkap.

Al die paarden komen uit een Chevy LSX Small Block motor die door Timeless gepaard is aan twee turbo’s en een Tremec 6-versnellingsbak van American Powertrain. Power gaat naar de achterwielen en daarom hebben ze niet alleen de rijhoogte van de Camaro aangepast, maar is hij ook op extreem dikke velgen afkomstig van een Corvette Z06 gezet. Dat heeft tot gevolg dat er meer rubber op de weg ligt. Dat betekent meer grip waardoor deze custom build waarschijnlijk wel door een bocht kan komen zonder vier keer om zijn as te zijn gedraaid. Aan veiligheid is ook gedacht. Zo zit er een tienpuntsrolkooi in en kunnen zachte billetjes geplaatst worden op keiharde Recaro racestoelen. Remmen gebeurt met carbon-ceramic van Brembo.

Maar waar de bak echt op uitspringt is zijn looks. De klassieke lijnen zijn goed zichtbaar en worden extra geaccentueerd doordat de bumpers meer naar binnen zijn laten vallen. Daarnaast zijn de drip rails van het dak gehaald voor een nog strakkere look dan dat de Camaro al had. Een niet geheel cosmetische ingreep zijn de air extractors op de motorkap. Deze zitten er omdat het onder die kap nog wel eens flink heet kan worden en de intercooler alle mogelijke hulp wel kan gebruiken.

Kopen kan niet, want hij is in opdracht van een klant gemaakt. Dus veel plezier met kwijlend kijken naar de afbeeldingen.