De 1966 Chevrolet Chevelle van Timeless Kustoms

exc-5914931ec534a555d13da5e8

Scroll this

Ok, ik gooi het er maar uit: ik ben fan van Timeless Kustoms. Bij de pikzwarte Chevrolet Camaro was al episch, maar nu hebben de gasten hebben een Chevrolet Chevelle uit 1966 aangepakt. Ze hebben hiermee een hommage gebracht aan de Grand Sport lijn van de Corvette. 

Zie je die twee rode lijntjes aan de zijkant van de motorkap? Dat is typisch iets waar je een Corvette Grand Sport aan kunt herkennen. En vanaf nu dus ook de zeer speciale Chevelle. Maar het eerbetoon gaat verder dan twee verflijntjes op de auto, ook onderhuids zijn er flink wat dingen aangepakt. Zo is er een Scoggin Dickey LS3 6,8 liter V8 met een supercharger onder de kap gelepeld. Dit blok is goed voor een 660pk en 895Nm. Daarmee komt dit monster prima van zijn plaats. 0 naar 100 tijden zijn (nog) niet gegeven, maar je kunt je wel een beetje indenken dat deze ruim onder de 10 seconden zal vallen.

Voor een verbeterde wegligging is er gekozen om het motorblok en de versnellingsbak zo’n 20cm verder naar achter te in de auto te bouwen. Hierdoor heeft de Chevelle een 50/50 gewichtsverdeling. Oh, en remmen gebeurt met gigantische 19 inch carbon ceramics van Brembo aan de voorkant en iets minder grote 11 inch schijven achter. 

Aan de buitenkant valt het op dat er het een en ander mist. Zo zitten er geen handgrepen meer aan de auto. Deuren openen gebeurt met een druk op de knop van de afstandsbediening. Daarnaast zijn er gigantische velgen geïnstalleerd en mag de bestuurder zijn kont plaatsen in een speciale bucket seat met een 5-punts gordel. De bijrijder moet zich goed vasthouden, want die moet het zonder deze twee dingen doen.

Het mag dan de enige en niet officiële Chevelle “Grand Sport” zijn, hij doet zeker eer aan zijn naam. Het is waarschijnlijk de best sturende en snelste Chevelle die er bestaat. Over snelheid gesproken: het team van Timeless heeft de auto in 400 uur omgebouwd. Niet slecht.