Met de hand gerestaureerd: de 1989 Land Rover Santana Defender

exc-591b4ed6e58c6244935eadaf

Scroll naar beneden

De Land Rover Defender is zo’n beetje de auto waar je aan denkt als je het over een 4×4 hebt. Het is het toonbeeld van het soort, maar hij wordt helaas niet meer gemaakt. Wil je een echt tof exemplaar hebben, dan moet je zelf twee rechter handen hebben, of je bent afhankelijk van mensen die met liefde een exemplaar voor je restaureren.

De Land Rover Santana Defender behoort tot het laatste. Het model uit 1989 is geheel met de hand gerestaureerd tot originele staat en waar nodig verbeterd. Iets wat niet slecht is de oudere Defenders staan nu niet echt bekend om hun geweldige betrouwbaarheid. Petrology heeft de probleempunten aangepakt waardoor hij nu geschikt zou moeten zijn voor dagelijks gebruikt. Of misschien zelfs wat ruiger werk. Daarbij is er ook nagedacht over de nieuwe bekleding. Deze is uitgevoerd in waterproof rood leer. En om ervoor de zorgen dat de body van de klassieker niet kapot gaat bij het rijden over rotsen en bospadjes, zitten er overal safety bars. 

De 2,5 liter diesel die het gevaarte voortduwt heeft ondertussen een redelijke 177.000km gelopen en kan er makkelijk nog twee ton bijzetten. En hoewel het niet het laagste kilometrage ooit is, is de prijs van de Santana alleen op aanvraag. En je weet wat ze zeggen wanneer je naar de prijs moet vragen…

Verkocht? Check de site van Petrology voor meer info.