Dit was ooit een standaard Willy’s Jeep uit WOII

exc-593afcfeb3db2b2f4021f825

Scroll naar beneden

De standaard Willy’s Jeep heb je al vaker gezien. Elke Tweede Wereldoorlogfilm zit er vol mee. En je hebt ze vast ook wel eens een of meerdere gezien de zijn aangepast, maar je hebt er nog nooit een gezien die is omgetoverd naar een hot rod. 

De M38 Willy’s Jeep uit 1945 is aangepast door Suk Compa uit Thailand. Het idee erachter was om meerdere soorten Amerikaanse wagens en stijlen door elkaar te mixen. Waarom? Omdat het kan en omdat er volgens Suk nog niet zoiets bestaat in Thailand. Genoeg reden om een klassieker te veranderen in een hele dikke hot rod toch?

Van de originele M38 is alleen de grille gebruikt. De rest heeft de Thai helemaal zelf gemaakt. Dat wil zeggen de body, het chassis, de wielophanging, het interieur, ALLES heeft hij met zijn eigen twee handen gemaakt. Op de motor na dan. Die is afkomstig van Toyota. Hij heeft namelijk een 1UZFE 4 liter V8 met 300pk gebruikt. Geen dikke Amerikaanse Muscle dus. Dit om de doodsimpele reden dat een Toyota blok veel makkelijker te krijgen en veel goedkoper is dan bijvoorbeeld een dik Chevrolet blok. En alsof het geheel nog niet indrukwekkend genoeg is, is de hele build afgerond in ongeveer 6 maanden. 

De auto is overigens helemaal legaal en Suk mag er dus de Thaise wegen mee onveilig maken. Hoeveel het hem heeft gekost is helaas niet duidelijk, maar zo’n speciaal project is eigenlijk ook priceless. Check zeker de foto’s nog want er zijn enkele hele toffe details die je niet wilt missen. Zoals de uitlaat met heatwrap.