De Harley Davidson A-15 van Gasoline Motor Co.

exc-593fb0cb1e5b6cb3076da087

Scroll this

Een motor ter nagedachtenis aan een net overleden hond bouwen. Dat gebeurt zeker niet elke dag, maar het overkwam de Australiërs van Gasoline Motor Co. Opdrachtgever Franky was net zijn Amerikaanse Staffordshireterriër Angel verloren en wilde deze eren met een custom motorfiets.

Voor de heren van GMC was het minder vreemd dan dat je zou denken. Al hun projecten dragen een verhaal met zich, alleen lag deze wat gevoeliger dan normaal. Het was hierbij vooral de uitdaging om de spirit van de hond en de activiteiten die Franky en Angel vaak samen ondernamen goed te vertalen naar een tweewieler.

De man en zijn trouwe viervoeter hebben veel avonturen beleefd. Ze zijn vaak uit jagen geaan en hebben zelfs een keer zeven dagen lang op de Nimoida rivier doorgebracht in een kano. Door dit soort verhalen was er volgens GMC maar een goede keuze als basis: een dikke 1200CC Harley Davidson. Hiermee zou Franky de off-road avonturen zonder problemen kunnen voortzetten.

Het doel voor de A-15 was iets edgy en agressiefs, maar tegelijkertijd moest de fiets alle soorten terrein en omstandigheden zonder problemen kunnen handelen. Qua power zat het dus wel goed met de 1200cc HD, maar er moest nog wat meer gebeuren. Zo werd de fiets een stuk hoger op de wielen gezet en werden deze dingen gewikkeld in grove off-road banden. De overbodige onderdelen  werden verwijderd om er echt voor te zorgen dat het doel van een ruige, agressieve motor echt behaald werd.

Om ervoor te zorgen dat de Harley niet zou veranderen in een pijnlijke ervaring en dus ook een onaangename herinnering, kan Franky’s kont nu plaatsnemen op een zit van hoge kwaliteit verweerd leer. Iets waar de handgrepen overigens ook van gemaakt zijn. En omdat het oog ook wat wil, zijn de tank en de kappen aan de zijkant voorzien van een met de hand geschilderd camouflagepatroon met daarop de naam en het type in het wit.

En daarmee maakt het de fiets helemaal compleet. Het is de meest perfecte eerbetoon aan een overleden hond die je in tijden zult zien. Een waar de rest van de omgeving ook van kan meegenieten. Luister maar eens naar het uitlaatgeluid in onderstaand filmpje.

Meer op de officiële site van Gasoline Motor Co.