Ride it like you stole it: de Motoism Honda GL500-JPN

exc-59423c752e69cf730d1cea28

Scroll naar beneden

De nette Duitsers van Motoism zijn liefhebbers van motoren in “bad guy” style. Ze maken motoren met attitude en dat is te zien met deze versie. Zwart, rauw, simpel en technisch het beste van het beste. Daarom kunnen ze het begrijpen dat jij, als bad guy, er een van ze steelt. Al geven ze wel de voorkeur aan een eerlijke transactie. 

Als basis voor de GL500-JPN is een, en deze zag je vast niet aankomen, Japanse Honda GL500 “Silverwing” gebruikt. De originele motorblok is volledig gereviseerd en schoon gemaakt waardoor de fiets het nog steeds moet doen met de standaard 50pk. Mocht dat niet genoeg zijn, dan willen de aardige Duitsers het blok best een beetje kietelen, maar dan moet dan wel wat extra voor betaald worden. 

En hoewel de fiets dus niet een extreem krachtig blok heeft, is er ook niet heel veel over van de Silverwing die het eerst was. Er is nogal wat gewicht geloosd en er is dankzij nieuwe glasvezel en aluminium onderdelen nog meer gewicht bespaard.  Zo is de koplamp bijvoorbeeld volledig met de hand gemaakt van glasvezel en is hij voorzien van speciale LED dagverlichting. Ook het frame van de zit is van glasvezel en is de zit zelf gemaakt van suede. De uitlaat die daarnaast uitkomt is handgevormd van RVS en voorzien van een BOS RVS demper.

Om ervoor te zorgen dat de wegligging extra sportief zou worden werd er een Honda CBR600RR opgeofferd voor de benodigde onderdelen. De voorvork en dubbele schijfremmen zijn bijvoorbeeld afkomstig van de RR. De verbeterde wegligging is afgemaakt met een Öhlins upside down monoshock. En gelukkig weten ze bij Motoism ook dat de Continental noppenbanden niet veel goeds doen voor sportief rijgedrag en daarom krijg je er een extra set normale banden bij. De electronica is voor een groot gedeelte vervangen door Motogadget onderdelen en als extra feature kun je zelfs informatie over de fiets opvragen via je mobiel.

Er zullen er in totaal 10 GL500-JPN’s gemaakt worden en het eindresultaat voldoet aan de strenge eisen van de Duitse wetgeving. Iets wat best een prestatie schijnt te zijn. De prijs is op aanvraag en zal variëren op basis van de opties die erbij gekozen worden, niet dat dat een dealbreaker is want als echte “bad guy” betaal je toch niet.

Meer informatie en bestellen? Check de site van Motoism