Old School racen op de The Race of Gentlemen 2017

exc-59481664ccf210f1dd841337

Scroll naar beneden

Afgelopen weekend was het strand van Wildwood, New Jersey in de Verenigde Staten het decor voor de jaarlijkse Race of Gentlemen. Een race waarin de oude tijden worden geëerd. Tijden toen mannen nog heren waren en auto’s koningen waren. Simpel gezegd betekent dat een strand vol klassieke wagens en motoren die over een rechte lijn in het mulle strandzand elkaar het vuur aan de schenen leggen.

Het evenement wordt al sinds 2010 jaarlijks georganiseerd door de Oilers Car Club/Motorcycle Club en wordt elke editie meer bezocht. “The Greatest Race on Earth” werd ooit georganiseerd om het saaie, stilstaande idee achter auto shows te doorbreken. Auto zijn bedoeld om mee te rijden en dat gebeurde dan ook. En nu is het niet zo dat elke oude roestbak mee kan doen. Nee, elke machine op twee of vier wielen wordt keihard gekeurd door de Oilers. Zonder hun goedkeuring wordt er niet geracet. 

Deelnemen aan de race is natuurlijk niet zonder risico’s. De oude voertuigen zijn lang niet zo veilig als hun hedendaagse varianten en ook de kleding van de racers voegt hier weinig aan toe. Maar goed, het circuit bestaat uit zand, dus als je dan van je motor flikkert, dan doet het geen pijn, toch?

Bron: Cool Material