Get Out is een positieve uitzondering in een vol genre

exc-594c24d3414fb54e91d63e92

Scroll this

Het regent horrorfilms. Tenminste zo lijkt het. Vaak van een bedroevende kwaliteit met soms een positieve uitzondering. Get Out is zo’n uitzondering. Niet alleen weet de film onder je huid te kruipen met het gevoel dat er van alles niet klopt, maar geeft je zeer spaarzaam de puzzelstukjes zodat je veelal zelf aan het gissen bent. Daarnaast maakt de film goed gebruik van de eeuwige huidskleurdiscussie in de Verenigde Staten. Eentje die, zoals je wellicht weet, onze Zwarte Piet discussie doet verbleken.

Want hoe zal de familie van de blanke Roos reageren als zij met de zwarte Chris thuiskomt? Als dan ook nog blijkt dat de familie een paar wazige zwarte bedienden in huis heeft, voelt Chris zich alles behalve in een warm bad terecht gekomen. Maar een uur later zou hij hebben gewild dat dit zijn grootste zorg is.

Vaak denk je dat je weet wat er aan de hand is en wie er te vertrouwen zijn en wie niet, maar dan zet de film je toch weer op het verkeerde been. Zo blijkt de film tot het laatste moment spannend. Maar vergeet gelukkig ook de humor niet.