Perfect voor overal en altijd: de Verve Moto Tracker 125i

exc-5936fc451e5b6c3d0dd93ab5

Scroll naar beneden

Weinig gewicht, superieure wendbaarheid en toch een hart en ziel. Dat is de Tracker 125i van het Italiaanse Verve Moto. En ja, het is maar een 125cc motortje, maar dat wil niet zeggen dat je dit ding gelijk moet afschrijven.

Het idee achter deze fijne fiets is namelijk erg goed doordacht. Eugene, Chief Designer, heeft zijn inspiratie opgedaan in Bali. “Daar is de motor de belangrijkste manier van transport voor iedereen. Iedereen heeft zijn eigen fiets, maar geen enkele is hetzelfde. Het is onderdeel van de cultuur om je eigen fiets van een character te voorzien, om hem eigen te maken.” Om dit idee uit te werken begint een Eugene een project met Amerikaanse en Nederlandse mensen en zo werd Moto Verve geboren. Verve betekent passie, creativiteit, het is de motor en de ziel van het team.

Deze tracker heeft een kleine eencilinder viertakt luchtgekoeld Japans motorblok met een Mikuni carburateur. Het zorgt ervoor dat de motor niet alleen licht en zuinig is maar ook extreem betrouwbaar is. Iets wat een belangrijk onderdeel van de filosofie achter deze fiets is. Je moet hem elke dag zonder zorgen kunnen starten om ermee naar je werk te rijden. 

In de styling zie je dit ook terug. Alles is functioneel, maar toch mooi. Eugene noemt dit “Jap-Style”, gebaseerd op moderne Japanse fietsen. Daarnaast zie je duidelijke elementen van een klassieke tracker naar voren komen. Kijk maar eens naar de zit of de tank. Ook de ruigere banden passen hierbij. Al zijn deze in dit geval niet alleen voor visuele doeleinden gekozen. De 125i moet namelijk overal, maar echt overal bruikbaar zijn. Dat werkt niet als je er een paar straatbanden onder zet. 

Topsnelheid weet ik niet, maar met de 11,3pk op 120kg leeggewicht, hoef niet te verwachten dat je eindbaas van de autobahn zult zijn. Prima voor dagelijks stadsverkeer, daarbuiten wordt het al snel vragen om problemen. Maar de prijs, die is er dan ook naar. Voor minder dan €3200,- kun je hem bestellen. Hoe je hem naar Nederland haalt en wat er voor kosten bijkomen weet ik niet, maar feit is wel dat je mooiste 125cc van het land rijdt.