Rings komt nergens in de buurt van het origineel

exc-593a718a3e00beb37d6131fc

Scroll this

De voormalig Japanse horrorreeks die in 2002 niet geheel verkeerd veramerikaniseerd werd met Naomi Watts in de hoofdrol krijgt via Rings een lang uitgesteld derde deel. Watts doet niet meer mee maar in het digitale tijdperk duikt de creepy Samara werkelijk overal op. Ja zelfs in een vliegtuig. Hier zit dan ook direct het probleem met de film.

Wel aardig is dat men in deze film een wetenschappelijk onderzoek start naar de geheimzinnige moordfilm. Jammer is dan weer wel dat de eerste beste tuttebel meer antwoorden vindt dan de wetenschapper. De film neemt verder een loopje met haar eigen mythologie waardoor kijkers van de eerdere delen meer dan eens de wenkbrauwen zullen fronsen. Want als je alles uit het raam zet, valt er voor de helden ook weinig te doen om het noodlot af te wenden.

De film is nergens zo verschrikkelijk als de derde The Grudge film (eveneens een Amerikaanse remake van een Japans origineel) maar weet nergens de spanning van de eerdere delen te benaderen. Het verhaal is zwak en is op zich nu wel verteld. Laten we Samara en haar enge video maar gewoonweg negeren.