Een dikke Yamaha XV750 uit handen van Moto Adonis

exc-5964cc251b10e3400065d238

Scroll this

Ergens langs het spoor in Roosendaal vind je de shop van Moto Adonis. Op die plek is Daan Borstje een tijdje bezig geweest aan deze dikke Yamaha XV750. De Virago heeft een flinke make-over gekregen en ziet er nu uit als een brute streetfighter.

Die looks zijn voornamelijk te danken aan het feit dat de hele voorkant van de XV750 is verruild voor die van een Yamaha YZF-R1 uit 2012. En dan bedoel ik niet alleen de voorvoork, nee dan bedoel ik alles. Naast de voorvork is namelijk ook het hele remsysteem en het wiel overgenomen.

Iets verder naar achter vinden we geen Virago tank, maar een tank afkomstig van Benelli. Deze lijnt perfect op met het zadel dat expres hoog en naar voren is geplaatst. Zo leunt de rijder meer naar voren en krijgt hij een sportievere rijbeleving.

Maar hetgeen waar je oog direct op valt is het opvallende uitlaatsysteem. Deze heeft Daan met de hand gemaakt van stukken 40mm RVS pijp. De pijp kronkelt zich strak en heel mooi langs het V-Twin motorblok en eindigt in een GP demper waarvan Daan beweert dat ie een goede grom produceert.

Mooie details zijn de in het zadel weggewerkte achterlichtunit. Hierin zitten overigens ook de knipperlichten. Daarnaast heeft deze XV750 iets wat je niet heel vaak op een motor tegenkomt: keyless ignition. Hierdoor kunnen de sleutels veilig in de broekzak blijven zitten.

Oh, en die Belgische nummerplaat? Die zit erop omdat een hardwerkende Belg genaamd Fabrice de fiets heeft gekocht. Pecht voor jou, maar Fabrice is ongetwijfeld extreem blij met zijn Nederlandse creatie.

Voor meer informatie kun je natuurlijk de site van Moto Adonis bezoeken.