A Cure for Wellness is vaag, vreemd maar ook intrigerend

exc-59689a249f74569c36116c12

Scroll naar beneden

In het kader van ‘een beetje vreemd maar wel lekker’ duikt deze Gore Verbinski film op. Daar waar zijn vorige films vol zaten met bekende koppen als tig maal Johnny Depp, Naomi Watts, Julia Roberts en Brad Pitt, heeft A Cure for Wellness alleen Dane DeHaan die de meeste mensen een keer in een film hebben gezien, maar hem niet echt kunnen plaatsen. Toch heeft DeHaan de hoofdrol en doet het als arrogante carrière freak niet slecht.

Hij wordt naar een rustoord gestuurd om iemand te vinden die belangrijk is voor een zakendeal. Al snel blijkt dat het rustoord mensen vooral zieker maakt en dat de patiënten nooit beter worden of vertrekken. Het hoe en waarom daar draait de film om dus meer vertellen is spoilen. Dat doen we dus maar niet.

Het lukt Verbinski prima een een berg puzzelstukjes op te werpen terwijl hij je ook middels vaak stilistische beelden probeert af te leiden. Probleem is dat het plot uiteindelijk een beetje tegenvalt en dat de film iets korter had mogen zijn. Toch is het geheel het kijken meer dan waard. Mits je de tijd hebt en zin hebt in een vaag en bizar verhaal.