De ultieme all-terrain wagen: Lazareth Moke Amphibie

exc-596f7e7ad1758eb9a8355b0a

Scroll naar beneden

Met een Land Rover Super Defender kun je zo’n beetje overal komen, tenzij het water te diep wordt. Een vijvertje levert dus toch een probleem op. Niet voor de Lazareth Moke Amphibie. Dit kekke karretje kan namelijk ook varen!

Natuurlijk rijd je veel liever rond in die Super Defender, maar dat betekent nog niet dat je de kleine Lazareth moet afschrijven. Het amfibische voertuig is volledig van aluminium gemaakt (roest niet!), weegt 440kg en wordt aangedreven door een rustig pruttelend 400cc motorblokje. Hiermee haalt de, op een Willy’s Jeep geïnspireerde, snelheidsduivel een niet gekke 90km/u. Maar dat is nog niet alles, want de Moke heeft namelijk permanente vierwielaandrijving. Je zult er dus nooit mee vast zitten in het iets te hoge gras.

Wanneer de auto/boot het water raakt, is het zaak dat de bestuurder de aandrijving van de boordschroef aan de achterkant inschakelt. Dit gebeurt met een simpele druk op de knop waardoor gelijk de wielen nutteloze drijvers worden.  

Dit alles maakt dat dit voertuig de perfecte vervanger is voor alle saaie golfkarretjes ter wereld. Maar je kunt hem natuurlijk ook op een trailer zetten achter je Super Defender en hem gebruiken als stijlvol campingkarretje waarmee je naar en in het lokale zwembad rijdt. 

Voor meer informatie over de Moke Amphibie en de andere dikke builds van Lazareth (ze maken doorgaans hele vette custom motoren) kun je een kijkje nemen op hun eigen website.