Het bestaat echt: bier met gefrituurde kip

exc-59799d5ee3df28e4239dc7c3

Scroll this

Wanneer je een bak KFC aan het wegslobberen bent, is het alles behalve vervelend om die vette bende weg te spoelen met een lekker biertje, toch? Maar wat nu als er in dat biertje een lading gefrituurde kip als ingrediënt verwerkt is?

Het Fried Fried Chicken Chicken biertje is geboren uit een samenwerking tussen de brouwerijen Evil Twin en The Veil Brewing Co. uit Amerika. Hoe ze op het idee gekomen zijn om gefrituurde kip in dit bier te verwerken, weten alleen zij, maar het feit blijft dat het er echt in zit. Volgens de Instagram posts van de brouwerijen is er een gigantische hoeveelheid in de ketels geknikkerd, maar het eind resultaat komt neer op een hoeveelheid van 0,4%. Helaas komt de smaak van de kip dan ook niet naar boven bij het drinken van de Double IPA (8%).

we told you chicken was the theme of the day ???? #friedfriedchickenchicken

Een bericht gedeeld door Jeppe, Evil Twin Brewing (@eviltwinbrewing) op

Het bier is in een kleine hoeveelheid gelanceerd in de brouwerij van The Veil Brewing Co. in Richmond, Virginia en wordt verkocht per 4-pack halve liters voor $18,50. Of het ooit daarbuiten nog te krijgen zal zijn is nog maar de vraag. Ik hoop in ieder geval een keer een blikje te kunnen bemachtigen.