Power Rangers kunnen niet kiezen

exc-597a523fff7c509fce450710

Scroll this

Ik moet bekennen dat ik te oud ben om heel bewust de originele serie te hebben gekeken. Ik ben er wel eens langs gezapt werd niet echt vrolijk van wat ik zag. Een goedkoop gemaakte  serie over een kleurrijk team van superhelden dat via een diversiteit aan voertuigen de strijd aangaat met intergalactische slechteriken en indien nodig in een grote robot kan veranderen alla Transformers.

Deze kinderserie is dus nu onderworpen aan een remake. Een groep jongeren vindt stenen en wordt zo gebombardeerd tot de nieuwe Power Rangers. De film neemt niet echt de tijd om karakters uit te diepen of echt uitleg te geven. De vaart wordt er lekker ingehouden. Vijand in de film is Rita Repulsa die weinig goeds in de zin heeft. De effecten zijn een stuk beter dan in de originele serie (niet heel moeilijk) maar het verhaal is minstens zo plat.

Waar de film de fout in gaat is dat de film soms meer volwassen probeert te zijn terwijl het een minuut later weer ongekend kinderlijk is. Het wordt daarom nooit echt duidelijk voor wie de film gemaakt is. Jammer want de film doet het beter dan bijvoorbeeld de remake van de Fantastic Four. Maar het geheel weet onvoldoende te overtuigen om echt te moeite te nemen om hiervoor je vrije tijd op te offeren.