The Mummy kun je beter begraven

exc-598d5ddd893fc081941e25e5

Scroll this

Net als Dracula en Frankenstein kent ook de Mummy een diversiteit aan verfilmingen door de jaren heen. De laatste was die met Brendan Fraser uit 1999. Een succes door de weergaloze special effects en de humor die naadloos elkaar aanvullen. Dit keer is het de beurt aan Tom Cruise om de heldenrol op zich te nemen. En hoewel Cruise veel kan, Fraser verslaan in The Mummy is er niet een van.

Cruise is op zijn best wanneer hij een onverslaanbare held speelt die iedere boef te slim af is. Maar als iet wat onhandige avonturier is hij minder op zijn plek. Verder schuift de toon van de film nog al eens. Dan is het luchtige actie, dan weer horror dan weer een gemengd universum waarin ook andere fameuze engerds hun opwachting maken. Dit laatste is misschien nog wel het meest storend. Universal wil net als Disney’s Marvel een universum neerzetten waarin alles straks samenkomt. Zucht…meer heb ik er niet over te zeggen.

De film mist een gepaste held, een enge slechterik en een boeiend verhaal. Het moet in werkelijk alles zijn meerdere bekennen aan The Mummy uit 1999. Lekker laten liggen deze remake van een remake en gewoon nog een keer die versie met Brendan Fraser opzetten. Is gewoon veel leuker.