Met je mobiel achter het stuur? Je bent officieel een loser

exc-59cc08a4e9bfdf243ac31ecf

Scroll naar beneden

Aaah, de mobiele telefoon. De hoofdreden dat mensen nu niet meer vijf minuten op de wc zitten, maar dit nu zo’n 20 minuten volhouden. En dat is prima, maar er zijn tijden dat een mobiel niet in je handen hoort te hebben. Als je achter het stuur zit bijvoorbeeld.

Het is tegenwoordig al een hele opgave om de suïcidale Peugeotrijders en maniakale Volvo V40 coureurs te ontwijken. Alsof dat nog niet genoeg is krijgen we nu ook steeds meer met Whatsappende 19-jarige meisjes in Fiat 500’s te maken. En voordat je begint te zeiken dat het niet alleen meiden zijn, geef ik je gelijk: ook de gasten zijn flink vertegenwoordigd. Zij zijn misschien nog wel erger. De jochies zijn namelijk te beroerd om die mobiel überhaupt nog te verbergen voor oom agent. Daar waar de dames hun mobiel buiten het zicht houden en de overbekende ja-knikker move doen, houden de kerels hun iPhone recht voor hun gezicht. Dat ja-knikken werkt ook gewoon niet lekker natuurlijk.

“Even remmen om niets!”

En hoe goed ze ook denken te zijn achter het stuur, pik je de whatsapper er te makkelijk uit. Slingerend op de middenbaan (shit, de middenbaanplakker is sowieso iemand die je van de weg moet drukken) en constant remmend om niets. Want als je je vrienden moet laten weten dat je drol vandaag vast zat in de plee op je werk, zie je in je ooghoeken dingen die er niet zijn. Dingen waarvoor je moet remmen. Logisch toch?

Naast het feit dat de mobiele-eenheid last heeft van een knipperend remlicht, rijdt het ook nog eens steevast te langzaam en stuurt het langzaam maar zeker naar de linker- of rechterbaan. Met als vervelende bijkomstigheid dat de afspraak gemist wordt en dat natuurlijk ook via een Instagram Stories doorgegeven moet worden aan alle volgers. 

“hogere verzekering? Geen idee waar je het over hebt.”

Maar even serieus. Waarom ik hierover begin, en nu richt ik me even tot degene die hun mobiel WEL gebruiken in de auto, is niet omdat je als een onverantwoordelijke, verwende loser over de weg slingert. Nee, dat kan me niet minder boeien. Ik rij wel om je heen. Het gaat mij om het feit dat jij met je iPhone in je handen bij de volgende file een onbeschoft tikje geeft aan die peperdure Mercedes Benz S-Klasse voor je. Dat betekent dat de verzekering de portemonnee mag trekken. En weet je wie daarvoor ook mag opdraaien? Juist, ik! Laat ik er nou net niet van houden om meer verzekering te moeten betalen omdat jij je volgers moest laten weten dat je wenkbrauwen vandaag echt geweldig goed zaten. 

Dus doe iedereen (ook jezelf) een plezier en ga met de trein. Kan je mooi de hele tijd met je mobiel kloten en je Snapchat volgooien met ongevraagde foto’s van smerige medereizigers en vertragingen. Hoe tof is dat?! #treinleven