The Hitmans Bodyguard biedt actie op de automatische piloot

exc-59ce92a99f745645c14d4a40

Scroll naar beneden

 

Hitman weet iets over dictator Gary Oldman. Het is de taak aan mensen beschermer Ryan Reynolds om hem levend in het Internationale hof in Den Haag te krijgen. Wat volgt is een woorden spervuur tussen Jackson en Reynolds die langzaam bevriend raken en het opnemen tegen Oost Europese naarlingen.

Dat een goed portie van de film plaatsvindt in Amsterdam is mooi meegenomen ook zul je sommige plekken niet herkennen, simpelweg omdat ze er niet zijn opgenomen. Kniesoor die daar op let (en natuurlijk iedereen die weleens in onze hoofdstad komt). Er wordt geschoten, rondreden in verschillende voertuigen en natuurlijk gelachen.

Dat het allemaal net even iets te lang duurt en dat zowel Jackson als Reynolds deze film op de automatische piloot hebben gedraaid is een klein beetje jammer. Echt vervelend wordt het wanneer sommige explosies het niveau van een Sharknado-film hebben. Dan weet je dat het budget naar de acteurs is gegaan en dat er te weinig over was voor behoorlijke effecten. Daarmee is The Hitmans Bodyguard een film die het kijken waard is meer niet in de peperdure bioscoop maar gewoon op Netflix op de welbekende regenachtige zondagmiddag.