Justice League zoekt de weg omhoog

exc-5a4f3a3a8165f5c5be1fcabd

Scroll this

Na Christopher Nolan’s Dark Knight trilogie is het hard bergafwaarts gegaan met het DC film universum. Man of Steel begon goed maar eindigde met een uur lang vermoeiende vernietiging en Suicide Squad was gewoon abominabel. Pas bij Wonder Woman werd de lijn naar boven gevonden. Wonder Woman is de eerste DC-film na The Dark Knight Rises die goed te pruimen was.

Justice League heeft een bewogen productie achter de rug. Zack Snyder regisseerde de film maar moest halverwege afhaken door een familie tragedie. Avengers-regisseur Joss Whedon werd opgetrommeld om de boel af te ronden. Daar waar Snyder houdt van donker en veel explosies is het Whedon die meer humor in de zaak heeft geprobeerd te brengen met tal van reshoots. Iets wat de film zeker ten goede komt.

Justice League is nog niet op het niveau van The Avengers. Daarvoor is het teveel een visie van twee zeer verschillende regisseurs geworden. Het geeft echter wel een blik in de keuken wat het kan worden. En dat is helemaal niet verkeerd. Justice League weet nergens het niveau van Wonder Woman te halen maar staat op de schouder van Batman vs Superman en dat geeft de kijker hoop.