The Shape of Water toont bizar liefdesverhaal

exc-5a6df1b041920260ccb683eb

Scroll this

 

Guillermo Del Toro’s verhaal zijn altijd kleurrijk en bizar. The Shape of Water is daarin geen uitzondering. Verwacht dit keer niet de humor uit Hellboy of het groteske geweld uit Pacific Rim. The Shape of Water is kleiner, liever maar misschien wel meer bizar. Het verhaal gaat over een schoonmaakster in een militair gat die verliefd wordt op een zeemonster. Dat is met recht bizar, toch?

Del Toro weet het echter allemaal acceptabel te houden met een lach en een traan. De echte ster van de film is echter niet hoofdrolspeelster Sally Hawkins of het monster, maar het echte monster in de film gespeeld door Michael Shannon. Een echte hufter om te haten. Of te wel een prima rol voor een acteur die vaker zijn rotkop mag laten zien.

The Shape of Water heeft dit jaar een hoeveelheid van oscar nominaties in de wacht weten te slepen. Of deze film het nu meer verdient dan bijvoorbeeld Logan is een hele andere discussie. Feit is dat The Shape of Water een mooi sprookje is, fraai verfilmd door Del Toro. Is het zijn beste? Nee, daarvoor zijn Pan’s Labyrinth en Hellboy gewoon te goed.