Stylish AF: Tattoos

exc-5b13fd35758d4674dd743fce

Scroll this

Of het nu gaat om een Hawaïaansetribal, of een Japanse Koi karper. We kunnen er in 2018 niet meer omheen. Tattoos zijn booming, zowel in business als in de mode.

Waar een tatoeage vroeger vaak voor iets slechts stond, ze werden geassocieerd met criminaliteit en prostitutie, loopt er bijna niemand meer rond zonder minstens één. Let maar eens op in tijdschriften, op tv en op socialmedia, het barst ervan!

Er zit een prachtige geschiedenis achter deze lichaamsversieringen die al eeuwenlang gebruikt worden. Naast een normale, elektrische manier van tatoeëren is ook Sak Yant enorm in opkomst in Nederland. Dit is een Thaise traditionele manier van tatoeëren, en word gedaan met lange stokken met uiteraard een scherpe punt (het lijkt op een soort speer).

Ook dotwork tattoos zijn trendy op dit moment. Een dotwork tattoo komt van origine uit de gevangenis.
Er werd getatoeëerd met maar 1 naald en soms zelfs met een gitaar snaar! Hierdoor ziet de tattoo eruit alsof hij bestaat uit allerlei kleine stipjes.

Net als in de kleding wereld zijn ook tatoeages heel trend gevoelig. Waar het een aantal jaar terug nog als asociaal werd gezien, zie je dat het nu weer helemaal terug is, en eigenlijk voor iedereen. In de jaren 20 van deze eeuw liep de tattoo trend ook helemaal terug, om vervolgens in de Tweede Wereldoorlog weer in opmars te komen.

Tegenwoordig zijn tatoeages ook veel in het straatbeeld omdat veel bekende personen ze hebben. Denk hierbij natuurlijk aan David Beckham maar andere voetballers en muzikanten hebben er ook zat. Heb jij al eens bedacht wat jij mooi zou vinden om te laten vereeuwigen op je lichaam?

Onthoud dat ook soms bij een tattoo geldt, less is more. Waarom zou je niet iets laten zetten wat minder zichtbaar is? Denk hierbij aan een plek die je kunt ‘aankleden’.

De geschiedenis kent namelijk talloze politieke leiders die tatoeages droegen, en dus op plekken die gewoon bedekt konden worden met kleding.

Zo had Roosevelt een familiewapen als tatoeage. Stalin een doodshoofd op zijn borst, en Churchill had een ankertje op zijn arm. Wat ik hieraan persoonlijk leuk vind is dat mensen zonder tattoos vaak een hele duidelijke mening hebben over mensen die wel zichtbare inkt dragen. Asociaal, misschien toch crimineel. En daar zit jij dan mee op een terras aan een biertje, vooral grappig is als je na de tirade van de semi onbekende persoon dan kan melden dat je er zelf vijf hebt die niet direct zichtbaar zijn.

Of het er nu om gaat dat je iets laat zetten als rouwverwerking, een tekst om kracht uit te putten of wil je een bijzondere reis als herinnering? Alles is mogelijk. Groot, klein, dik, dun. En een voet over de drempel van de tattoo shop zetten is tegenwoordig helemaal niks raars meer, je gaat nooit meteen in de stoel, er worden eerst hele duidelijke afspraken gemaakt en dingen besproken. Ook krijg je vaak nog een paar weken de tijd om erover na te denken. Ben je een impulsief persoon? Dan kun je hier echt iets van leren! Twijfel je over een ontwerp? Zet het plaatje als achtergrond op je telefoon. Zo kijk je er gemiddeld 60x per dag naar! Ik zal het eerlijk zeggen, op het moment dat je erachter komt dat je nog een maand moet wachten word je alleen maar enthousiaster, als het goed is tenminste.

Grappig feitje, er word over gesproken dat je immuun systeem beter word van het zetten van een tattoo. Minder grappig feitje, het doet gewoon pijn. De hoeveelheid hiervan hangt er wel vanaf of je een crybaby bent of, een vrouw zoals ik. Ook leuk, bezoek eens een tattoo conventie. Ook dat is al lang niet meer iets voor mensen die ‘helemaal onder zitten’. Je doet hier een hoop inspiratie op en er zijn teveel stijlen te zien om op te noemen.

Natuurlijk wil ik je absoluut niets aanpraten door het lezen van deze blog. Eenmaal onder de naald geweest kriebelt de volgende keer alweer na een paar weken!Maar misschien dacht je er al een tijdje over na of ben je na het lezen van bovenstaande toch geïnteresseerd geraakt. Ook Pinterest (die girly plaatjes app) zit vol met gave tattoos en prachtige ideeën.

Lijkt dit toch allemaal niet je ding? Wist je dan al, dat er ook een hele markt is op het gebied van tijdelijke tattoos? Ben je nog niet klaar voor een life long commitment, dan kun je misschien hier eens naar gaan kijken. Een tijdelijke tattoo word meestal gezet met henna, deze vorm van inkt blijft maar een paar dagen/weken op je lichaam, afhankelijk van hoe vaak je in aanraking komt met water. Je kunt online een box bestellen met een aantal sjablonen erin die je op plakt en vervolgens met de henna inkt inkleurt.

Ik laat je graag weer achter met wat inspiratie, en ben inmiddels toch lichtelijk nieuwsgierig geworden. Wat is jouw mening over tattoos? Heb je ze zelf en wat is jouw ervaring hiermee?

Tosca is de vaste style advisor voor Nitch.nl. De 28-jarige jonge dame heeft er ondertussen al meer dan 6 jaar op zitten in de modewereld. Ze heeft zich daarbinnen vooral gespecialiseerd in de jeans. Ze geeft haar klanten en de lezers van deze site graag advies omdat iedereen eruit kan zien als David Beckham. Je kunt haar vinden op Instagram

Submit a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *