Eetbare wasmiddelpods, maar dan met The Glenlivet whisky

Scroll this

Het was even een rage om wasmiddelpods, of Tide Pods te vreten en daarna dood te gaan. The Glenlivet lijkt daar nu op in te spelen. Het whiskymerk komt namelijk met eetbare whiskypods.

Het was wellicht de meest idiote rage ooit, het eten van Tide Pods terwijl je jezelf filmt. Het hele internet werd overspoeld met kinders die een hap wasmiddel namen en vervolgens afgevoerd konden worden naar het ziekenhuis. Het is maar wat je leuk vindt. En blijkbaar konden de destilleerders bij The Glenlivet er zo hard om lachen dat ze het nodig vonden om iets met het ‘geweldigde’ idee te doen. Ze vonden een startup die eetbare pods maakt en lieten hen deze dingen vullen met whisky.

The Glenlivet Capsule Collection

Capsule Collection

Het resultaat is The Glenlivet Capsule Collection. Een mooie, klassieke naam voor, en zo zeggen ze het zelf, een nieuwe manier van whisky consumeren. Nu is het niet dat je een hap pure whisky in de pod voorgeschoteld krijgt. Nee, dat zou onverantwoordelijk zijn van The Glenlivet. Daarom hebben ze wat cocktailbrouwers ingehuurd. Deze ontwikkelden op whisky gebaseerde cocktails speciaal voor de pods. Je kunt de pod dus ook in verschillende smaken bestellen.

De Capsule Collection hoef je niet snel te verwachten bij de lokale slijterij. The Glenlivet heeft de pods alleen voor de London Cocktail Week in productie genomen. Wil je dus een ‘hapje’ whisky ervaren, dan moet je voor 13 oktober in een van de meewerkende cocktails bars aanschuiven.

Smaak

Dat de pods niet bij iedereen in de smaak vallen, werd al snel duidelijk na een rondje internet. De reaguurders op Twitter, Facebook en andere sociale media laten geen spaan heel van de destilleerder die doorgaans erg goede whisky’s (mijn persoonlijke smaak) op de markt brengt.