Hertog Jan Vatgerijpt 2019: Nederlandse jenevervaten

Hertog Jan Vatgerijpt 2019

Scroll this

Nederlanders drinken en maken al eeuwen bier en jenever. Ook worden ze steeds populairder. Het leek de brouwers van Hertog Jan daarom wel leuk om de Vatgerijpt-serie van dit jaar compleet binnen de grenzen te houden. Ze lieten hun Grand Prestige-bier op vaten van Nederlandse jeneverstokers rijpen.

Voor het rijpen werkte Hertog Jan samen met de heren (m/v) van Hooghoudt, Rutte en Zuidam. Ze hebben de standaard Grand Prestige acht maanden lang op vaten uit Groningen, Dordrecht en Baarle-Nassau gerijpt. De bieren zijn er inmiddels uit en worden op 16 maart te koop aangeboden (via deze site). Maar niet voordat de brouwers ze op die dag lanceren tijdens een speciaal Hertog Jan Vatgerijpt-evenement bij de Hertog Jan brouwerij in Arcen.

Maar dat is nog niet alles, want aan de andere kant leek het jeneverdistillateur Hooghoudt het wel een leuk idee om het geheel ook om te draaien. De Groningers namen het vat waarin de Grand Prestige had gelegen weer terug. Vervolgens lieten ze daar opnieuw een speciale jenever op rijpen. Ook deze lanceert men op het evenement in Arcen.