Hertog Jan Vatgerijpt 2019: Nederlandse jenevervaten

exc-5c76cb91e79c70f6b652cabc

Scroll this

Bier en jenever zijn twee alcoholische dranken die al eeuwen in Nederland gemaakt en gedronken worden en steeds populairder worden. Het leek de brouwers van Hertog Jan daarom wel leuk om de Vatgerijpt-serie van dit jaar compleet binnen de grenzen te houden en hun Grand Prestige-bier op vaten van Nederlandse jeneverstokers te rijpen.

Voor het rijpen werkte Hertog Jan samen met de heren (m/v) van Hooghoudt, Rutte en Zuidam. Ze hebben de standaard Grand Prestige acht maanden lang op vaten uit Groningen, Dordrecht en Baarle-Nassau gerijpt. De bieren zijn er inmiddels uit en worden op 16 maart te koop aangeboden (via deze site), maar niet voordat ze op die dag gelanceerd zijn tijdens een speciaal evenement bij de Herton Jan brouwerij in Arcen.

Maar dat is nog niet alles, want aan de andere kant leek het jeneverdistillateur Hooghoudt het wel een leuk idee om het geheel ook om te draaien. De Groningers namen het vat waarin de Grand Prestige had gelegen weer terug, en lieten daar opnieuw een speciale jenever op rijpen. Ook deze zal op het evenement in Arcen gelanceerd worden.