Het Call of Duty Warzone Nuke-event: alles wat je ervan wil weten (Update)

Scroll this

Er broeit wat in Call of Duty Warzone. De zombies verplaatsen zich door Verdansk en de geheime lanceerplatformen voor nukes zijn open. Staat de game op het punt van een groot Nuke-event? Dit is wat alles wat we ervan weten.

Call of Duty Warzone speelt zich al meer dan een jaar af op dezelfde map. Dat is op zich geen probleem ware het niet dat veel gamers Verdansk nu wel een beetje gezien hebben. Ze zijn toe aan iets anders. Logisch natuurlijk. Zeker als je bedenkt dat Warzone, in vergelijking met andere Battle Royale games, al erg lang doet met hetzelfde landschap. Ja, er zijn wat kleine veranderingen geweest in het afgelopen jaar, maar die waren vooral leuk voor even. De opening van de Metro bleek zelfs niet een groot genoeg succes, want die is nu weer dicht.

Call of Duty Warzone Zombies

Nuke-event

Daarom lijkt het ook niet vreemd dat Raven Software iets groots aan het plannen is. De geruchtenmolen draait al maanden op volle toeren over een Nuke-event waarbij we gedag gaan zeggen tegen Verdansk. Met de komst van de zombies op de map en de opening van de missle silo’s lijken de dagen van Call of Duty Warzone zoals we het kennen, dan ook zeker geteld.

Voor alsnog gaan de ontwikkeling tragen dan dikke stront door een theezeefje. De zombies zijn onlangs gesignaleerd in Hospital nadat ze weken rondom het gestrande schip en Prison rondzwierven. Welke locaties ze nog allemaal gaan aandoen voordat er wordt ingegrepen weten alleen de ontwikkelaars bij Raven. En die heren houden de kaken stijf op elkaar. Of eigenlijk redelijk stijf. Vorige week ontglipte Chief Revenue Officer Brandon Snow in een interview met Inverse dat er wat grote en vooral nieuwe dingen staan te wachten voor Warzone. Ook liet hij weten dat het niet blijft bij het mogelijk grote Nuke-event, want hij beweert dat er in de aankomende seizoenen (let op de meervoud) een hoop te gebeuren staat.

Warzone Nuke

Call of Duty Warzone Season 3

Dat er rondom de introductie van Season 3 iets belangrijks moet gebeuren blijkt uit het feit dat Snow graag na die datum weer in gesprek wil gaan met Inverse omdat hij dan wat dieper op de materie in kan gaan.

Daarnaast schreven we eerder al over de mogelijke nieuwe map die uit Fire Team maps uit Cold War zou moeten bestaan. Het lijkt dus logisch dat het Nuke-event en de introductie van het nieuwe “Verdansk” samen zullen gaan. En daarbij lijkt het erop dat de jaren 80-vibe verder door je strot gedrukt wordt als we Brandon mogen geloven.

April?

Kortom, all pijlen wijzen naar een grote explosie ergens in april. Maar gezien de historie van Warzone kan dit zomaar een paar weken tot maanden uitgesteld worden. Kijk maar eens terug naar de introductie van de Cold War wapens. Die gebeurde niet netjes op de overgang van seizoenen, maar alles werd weken opgerekt. En daarbij ging het nog maar om de introductie van 20 wapens, niet een hele nieuwe map (en misschien nieuwe engine). 20 kapotte wapens fixen kan terwijl de game doorloopt, maar een nieuwe map die stuk is zorgt er zeker voor dat spelers Call of Duty Warzone de rug zullen toekeren. Een risico wat je nu niet kunt permitteren omdat Battlefield 6 om het hoekje gluurt.

Zodra we meer weten, zullen we dit artikel updaten. Hou ons in de gaten!

(Update 1.0)

Op 1 april lekte er een video waarin duidelijk te zien was dat er geen nieuwe Warzone map op de planning staat. In plaats daarvan zal Verdansk teruggaan naar de jaren 80. Vermoedelijk om Call of Duty Warzone meer op één lijn te krijgen met de setting van Black Ops Cold War. Meer hierover kun je hier lezen.

(Update 1.1)

De roadmap voor Seizoen 3 is gedeeld en laat duidelijk zien dat we een nieuwe map krijgen. Of dat ook een Verdansk in de jaren 80 is, dat wordt helaas niet vermeld. Ook weten we nog niet of er wel een Nuke-event gaat komen. Het kan zomaar zijn dat er niets gebeurt en we allemaal terug in de tijd gaan voordat de explosies plaatsvinden. Dat zou prima passen bij het idee van de hele Zombies Mode uit Call of Duty Black Ops Cold War. Aan de andere kant bestaat er een kans dat de verhaallijn van Modern Warfare gevolgd wordt. Dat zou inhouden dat Captain Price de lancering van de nukes heeft kunnen tegenhouden. Wat er dan met de zombies gebeurt?

Twee dagen voor de lancering van Seizoen 3 is er nog steeds onduidelijkheid alom. Het enige wat we weten is dat we een nieuwe map krijgen en dat er iets gaat gebeuren bij de Dam. Raven Software heeft namelijk wat teaser uitgezonden waaruit dit blijkt. De aankomende twee dagen verwachten we een waterval aan informatie, dus hou de pagina in de gaten!