Light Phone 2 is de mobiel voor iemand die mobieltjes haat

Scroll this

Vroeger was alles beter. Toen konden mensen nog niet appen, facebooken en shit opzoeken op hun mobieltjes. Kortom, de mobiel heeft ons leven verpest en daarom bestaat er nu een mobiel die ons minder verpest: de Light Phone 2.

De kans is heel groot dat je deze tekst op je mobiel aan het lezen bent, maar nog niet zo lang geleden kon dat helemaal niet. Toen liepen mensen nog rond met mobieltjes zoals de Nokia 3310 of de Swing 200. Op die telefoons kon je helemaal niets behalve halfbakken sms’jes sturen en misschien Snake spelen. En volgens de makers van de Light Phone 2 was het toen een betere tijd. Toen genoten we meer van ons leven, want we tuurden niet de hele tijd naar het kleine schermpje in onze hand.

Light phone 2

Raar

Daar heeft de fabrikant wellicht een punt. Maar de oplossing waarmee ze komen is allerminst raar: een rete dure mobiel waar je bijna niets mee kan. Want dat is de Light Phone 2 eigenlijk. Het mobieltje dat ruwweg het formaat van een iPhone 5 heeft, heeft een klein scherm met e-inkt. Je weet wel, zo’n scherm dat je ook in een e-reader vindt. Dat schermpje is lekker rustig voor de ogen, maar heeft als gigantisch nadeel dat hij extreem langzaam reageert op input. Een berichtje tikken is dus een lastigere opgave dan je zou denken. Ook omdat de Light geen enkele vorm van spellingscontrole heeft.

Ook heeft de nieuwe ouderwetse mobiel geen browser. Dus dat houdt in dat je niet even snel kunt googelen of je ergens een hapje kunt eten of hoe je het beste kunt lopen om op de plaats van bestemming aankomt. Daarvoor moet je iemand bellen of een berichtje sturen. Het alternatief is iemand wat op straat wat vragen, en we weten allemaal dat je dat niet meer doet als je leven je iets waard is. Overigens zijn extra functies wel te installeren via het internet. Maar het internet is iets waar Light-kopers bang voor zijn, dus hoe en of dat werkt weet niemand.

Light phone 2

Genderloze vegan

De Light Phone 2 is dan ook heel simpel een duur apparaat voor de genderloze vegan die graag aan iedereen wil laten weten dat het een genderloze vegan is. Zelfs als niemand daarom vraagt. Die persoon dan dan lekker pochen dat hij/zij teveel geld ($350) heeft uitgegeven aan een mobieltje die eigenlijk slechter is dan een mobiel uit 1994. En als je nu toch iemand bent die wat minder aan de mobiel gekluisterd zit, dan is er een makkelijkere optie om te werken aan die verslaving: koop een tweedehands 3310 bij de kringloop. Die werkt beter en vooral langer dan de Light II terwijl hij je ongeveer een tiende van de prijs kost. Plus met een 3310 ben je tenminste geen genderloze vegan, maar gewoon een hipster.

Tags: / Category: Stuff