Cars/BikesDennis Wilman

Een Jaguar F-Type die het ook doet in het zand

Cars/BikesDennis Wilman
Een Jaguar F-Type die het ook doet in het zand

Maar wat nu als je met je F-Type een woestijn in moet? Dat dachten ze vast bij Jaguar en daarom hebben ze een nieuwe versie gemaakt met aandrijving naar alle vier de wielen. Dat betekent ook gelijk dat hij ingezet kan worden bij het nog te vestigen snelheidsrecord. 

Nu is het niet dat Jaguar een hele nieuwe F-Type op de markt brengt, ze geven de kopers de optie om AWD op hun nog aan te schaffen Jaguar te schroeven. Dat houdt in dat deze auto zelfs op slechte ondergronden nog de 100km/u kan aantikken binnen 4 seconden. Niet slecht toch?

Daarnaast zet Jaguar de nieuwe F-Type in als ondersteuning bij het zetten van het een nieuw snelheidsrecord op land. Bloodhound SSC wil volgend jaar namelijk een poging doen om 1.000 mile per uur (1.609 km/u) te gaan.