BrewDog Black Eyed King Imp. Bier gerijpt in whiskyvaten

BrewDog Black Eyed King Imp. Bier gerijpt in whiskyvaten

Twee jaar geleden was dit bier eigenlijk al klaar voor consumptie, maar BrewDog vond het leuk om het nog even te laten rijpen in oude whiskyvaten ergens achterin het magazijn. En dat is een goede keuze geweest.

Volgens de brouwer had dit biertje twee jaar geleden al extreem veel smaak. De aroma's van espresso, pure chocolade en kruidige hop. Deze smaken zijn alleen maar sterker geworden door het opslaan in whiskyvaten. Daarnaast zorgen deze vaten voor extra smaken zoals natuurlijk whisky, maar ook hinten van koffielikeur en lekkere brandy ondertonen. 

Het is dan ook geen bier dat je even snel achterover tikt. Zeker niet als je weet dat het een extreem zeldzaam biertje is omdat er simpelweg extreem weinig van gemaakt is. Maar ook als je bedenkt dat het een alcoholpercentage heeft van 11,8%. Niet niks. Oh, en de prijs per flesje is ook iets om rekening mee te houden. (€17,50)

Vraag ernaar bij je slijterij of bestel het hier

BrewDogBlackEyedKing2