Auto ontwerpers gaan helemaal los op auto's voor Gran Turismo 6

Auto ontwerpers gaan helemaal los op auto's voor Gran Turismo 6

Merken als Mercedes, BMW, Chevrolet, Subaru en Nissan zijn natuurlijk allemaal te vinden in Gran Turismo 6, maar dan voornamelijk met bestaande wagens. Maar om het 15-jarig bestaan van de Gran Turismo serie te vieren, vroeg Sony aan meerdere merken om een speciale auto voor in de game te ontwerpen. En de resultaten zijn helemaal zo gek nog niet.

Overigens zijn deze modellen vanaf vandaag te downloaden voor de game. Sony heeft ook aangegeven dat er volgend jaar nog meer modellen zullen verschijnen. Dan kun je merken als Lamborghini, Audi, Peugeot en Mini verwachten.

AstonMartinGT6

Aston Martin DP-100

De Aston Martin DP-100 is getekend door hoofd design Marek Reichman. De designer vond dat de Design Prototype 100 wel voldoende zou hebben aan een twin-turbocharged V12 die zo'n 800pk produceert. En verrassend genoeg heeft hij de motor in het midden gelegd. 

BMWVGTGT6

BMW VGT

BMW heeft duidelijk gekozen voor een redelijk normale BMW look afgewerkt met BMW racing kleuren. Deze auto moet het doen met een 3 liter zes cilinder motorblok dat 541 pk produceert. Maar de VGT heeft precieze 50:50 gewichtsverdeling en natuurlijk achterwielaandrijving. 

ChapparalGT6

Chevrolet Chaparral 2X

Hier heeft de designer het "geen regels" gedeelte erg letterlijk genomen. Deze kar heeft namelijk geen V6, V10 of V12, en heeft ook geen elektromotoren of iets dergelijks. Nee, de X2 wordt aangedreven door een shock wave producerende laser. Daardoor haalt deze vierwieler binnen 1,5 seconden de 100 kilometer per uur. Oh, en waar je moet zitten, dat is nog even zoeken.

MercedesAMG1GT6

Mercedes AMG VGT

De AMG VGT heeft een lekkere lange motorkap die we steeds vaker terugzien bij de grotere AMG modellen van het merk. Hieronder past een vertrouwde AMG V8 met een die er zo'n 577 paarden uit trapt. Waarschijnlijk ook met heel veel AMG kabaal. 

MitsubishiPhevGT6

Mitsubishi Concept XR-PHEV

Ja, Mitsubishi wil dat je gaat stekkeren voordat je gaat racen. De XR-PHEV is namelijk een hybride. Maar voordat je daarop afhaakt als racefan, moet je toch nog even naar dit model kijken. De styling is namelijk heel goed gelukt. 

Nissan2020GT6

Nissan Concept 2020

Net als de Mitsubishi een hybride, maar deze heeft daarnaast nog een twin-turbo V6. Oh en 3 elektromotoren. Daarmee kom je zeker van de lijn. En bij 300 kilometer per uur produceert de achterspoiler zo'n 360 kilo aan downforce. Dat is alsof er een een dikke gorilla achterop zit om het ding op de grond te houden.

 

SubaruGT6

Subaru Viziv

Wederom een hybride auto. Daarnaast een klein brommend 2-liter turbo blokje. Dat blokje ligt als een boxer in de wagen en produceert, schrik niet, 591 pk. Holy shit! Die zag je niet aankomen! Drie elektromotoren sturen de wielen aan en lampjes boven de wielen geven aan wanneer ze voldoende kracht gevoerd krijgen. 

VWRoadsterGT6

Volkswagen GTI Roadster

Deze GTI haalt 503 pk uit een simpele 3-liter twin-turbo VR6 motor. Natuurlijk gelinkt aan een 7-traps dual clutch versnellingsbak. Het dak en een gedeelte van het raam zijn verwijderd zodat je zeker weet dat je niets mist van de sensatie van snelheid.