RandomDennis Wilmanfood

Dit is het absolute mekka voor koffiedrinkers

RandomDennis Wilmanfood
Dit is het absolute mekka voor koffiedrinkers

Oh, dus jij bent ook een cafeïne verslaafde koffiejunk? Staat je instagram vol met quotes over koffie en foto's van je kopje zwarte goud? Dan is heeft Starbucks nu een locatie geopend waar jij gelukkig kunt sterven.

Op bijna 1400 vierkante meter kun je alles vinden waar jouw zwarte koffiehartje sneller van gaat kloppen. Van de ongebrande bonen tot een exclusief bakkie pleur die je niet zomaar ergens anders kunt drinken. Dit kun je allemaal tot je nemen terwijl je rustig kunt relaxen op meubels gemaakt van walnotenhout en het rustgevende geluid van rond razende bonen boven je hoofd.

Het net geopende nieuwe Starbucks cafe in Seattle's Capitol Hill is niet zomaar een cafe. Naast dat je er koffie kunt drinken, kun je het hele proces achter het kopje zwarte goud live meemaken. Sterker nog, je kunt het onderbreken door een lastige vraag te stellen aan een van de medewerkers. De beste man zal dan stoppen met wat hij aan het doen is om jou rustig te woord te staan. Zo laat jij de wereld iets langer wachten op de jaarlijkse productie van meer dan 700 kilo (ongeveer 0,3% van de complete jaarlijkse productie aan Starbucks koffiebonen) aan zeer speciale Reserve bonen van de bekende keten.

Overigens is dit prachtige cafe/fabriek ontworpen door een Nederlandse. Ontwerpster Liz Muller is verantwoordelijk voor het gebruik van koper, glas, hout en heel veel licht. Alle details die je op de foto's ziet komen uit haar brein. Ook zit overal een gedachte achter. Zo is er voor het vele gebruik van glas gekozen omdat je dan een betere verbintenis met de branders kunt krijgen. Ook kun je hierdoor het symfonische traject van de boon volgen tot hij eindigt in jouw beker.

Oja, en als finishing touch kun je de werknemers hard zien werken terwijl je de koffie naar het absolute eindpunt brengt: de WC. Hier hangt namelijk een spiegel die doorzichtig is en uitzicht biedt op de werkvloer.