Dennis Wilmanfoto's, video

R.I.P. een rijdende legende: Jon Olsson's Audi RS6 DTM

Dennis Wilmanfoto's, video
R.I.P. een rijdende legende: Jon Olsson's Audi RS6 DTM
Audi-RS6-DTM

De auto met een hart, ehm turbo's van goud en de power van meer dan 950 paarden, is niet meer. De beestachtige RS6 DTM waar ene meneer Jon Olsson mee meedeed aan de Gumball 3000 eerder dit jaar, is gejat en in de fik gestoken.

In de nacht van 14 op 15 oktober werd de auto tijdens filmopnames in Amsterdam gestolen. Terwijl de eigenaar Douwe Leitner onder schot werd gehouden reden twee mannen weg met de Audi. Niet veel later werd de auto geheel uitgebrand gevonden in een garage iets verderop. Eeuwig zonde om op zo'n manier zo'n spectaculaire wagen te zien verdwijnen, maar hopelijk was Douwe slim genoeg om deze unieke bak goed te verzekeren.

Niet alleen dankzij de Stage 3+ tuning naar bijna 1000pk en de met goud gelijnde turbo's was de RS6 DTM een auto om rekening mee te houden. Ook dankzij het idioot brute uiterlijk en vette bestickering was het een wagen om met plezier naar te staren. De idioot grove velgen, de lading extra vleugeltjes en luchthappers en natuurlijk de gigantische diffuser om al dat geweld een beetje onder controle te kunnen houden, maken dit beest een feest voor de oogjes. En natuurlijk een dakkoffer voor de skies die professioneel skiër Jon toch mee moet nemen.

Ook Jon zelf, die al een tijdje geen eigenaar meer is, laat weten dat hij het pijnlijk vindt om zijn oude auto op zo'n manier te zien verdwijnen. Maar pakt gelijk door en zegt dat hij hierdoor ook extra motivatie aan het werk te gaan met zijn nieuwe project. Je kunt binnenkort dus weer iets extreems verwachten uit de stal van Olsson.