RandomDennis Wilman

Je eet je anti-kater voedsel op het verkeerde tijdstip

RandomDennis Wilman
Je eet je anti-kater voedsel op het verkeerde tijdstip

Daar zit je dan. Op kantoor, nog niet helemaal wakker dankzij de nasleep van de kater van afgelopen zondag. En dan te bedenken dat het helemaal niet nodig was. Je had gewoon al dat vette vreten waar je zondag zo naar verlangde, op zaterdag moeten eten.

Geen grap, Die smerige hamburger en kilo patat waar je zo'n trek in hebt wanneer je een kater hebt, kan de kater voorkomen. Je moet het alleen eten voordat je met je vrienden aan het drinken slaat. Volgens professor James Schaeffer (expert op het gebied van alcohol vertering) lijnt dat vette voedsel je maag en darmen namelijk met een laagje vet waardoor alcohol langzamer wordt opgenomen en jij dus beter tegen alcohol kunt.

Hij geeft als tip om aan de pizza en chorizo te gaan voordat je het eerste biertje aan je mond zet. En als je dat niets vindt, dan kun je ook altijd wat eetlepels olijfolie naar binnen werken. Dat is volgens Schaeffer al eeuwen een veelgebruikte traditie in mediterrane landen.

Mocht je die pizza helemaal vergeten zijn en sta je met je dronken kop bij de keukenkastjes te bedenken wat je nog moet eten voordat je gaat slapen? Dan kun je het beste wat verbrandde toast wegwerken. De kool in het verbrandde brood trekt het alcohol namelijk aan waardoor dat niet in je bloedbaan terecht kan komen en de kater een stuk minder erg zal zijn.